Toepassing

“KenMijzelf” gaat over het in balans komen van alle aspecten van leven. Jou rode draad van je leven weer her-inneren en te ont-dekken en leven wie je werkelijk bent.

De verhalen die er niet konden zijn op de moeilijke momenten, een plekje geven zodat je leven weer gaat stromen.

Er zijn 2 soorten toepassingen. 1 waar je de ander behandelt en 1 waar je jezelf behandelt.

Door een beoefenaar

Jin Shin Jyutsu is een zachtaardige behandelmethode. Jij als cliënt gaat op de behandeltafel liggen met je kleren aan. Naar aanleiding de intake worden er verbindingen gelegd en besloten wat er op dat moment nodig is. De beoefenaar legt zijn handen op de energiesloten (bepaalde plekken) op jouw lichaam om zo de energiebanen (rivieren) in jouw lichaam weer te laten stromen.

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het kan ook minder lang zijn. Dit ligt helemaal aan de reactie van jouw lichaam. Als je een ander stroomt (behandeld) doe je dat maximaal een uur. Het lichaam heeft ook tijd nodig om alles een plekje te geven. Sommige mensen zijn heel gevoelig en hebben aan een half uur genoeg. De meeste mensen ervaren hierna een (hele diepe) ontspanning en ruimte. (en willen daarna het liefst toegedekt worden met een dekentje en voorlopig niet meer van de tafel komen) 

Het is heel wisselend hoe zichtbaar het effect van de behandeling is. Jouw lichaam bepaalt wat het eerst nodig is. En dat is het onzichtbare werk.

Er zijn mensen die direct verlichting voelen en ervaren. Maar er zijn er ook die wel een (diepe) ontspanning ervaren maar niet direct de klacht waarvoor zij kwamen verholpen zien worden.

Wel ben je ondertussen met opruimen begonnen, dus het lichaam doet zeker iets, ook al is het niet zichtbaar.

Jezelf behandelen

Je mag jezelf zoveel en zo vaak mogelijk behandelen. Luister hierbij altijd naar je gevoel. Genoeg is genoeg. Mocht je (nog) niet genoeg naar je gevoel kunnen luisteren dan helpt het universum je wel door je telefoon over te laten gaan, iemand staat aan de deur, je moet nodig naar de wc of een van de kinderen of dieren laat zich horen.

Kinderen

Vooral onze kinderen zijn hier gekomen met een extra antenne en dus heel gevoelig. Zij “weten”.

De ervaring met mijn eigen kinderen is dat vooral de jongste (van 2003) mijn hand op de plek legde of aangaf waar hij vond dat het nodig was. Kinderen geven zelf aan wanneer het genoeg/klaar is. Luister hiernaar! Echter om er een tijdsbestek aan te geven is het ong. 20 min.

In Lak’ech – Ik Ben Een Andere Jij