Avontuur

Wat stonden we te trappelen om hier op aarde een menselijke ervaring op te doen.

Echter hier aangekomen is het niet altijd zo gezellig en vrolijk als we wel zouden willen. (maar daar kunnen we wel weer komen!)

De ziel kiest voor bepaalde ervaringen om te leren en zo krijgen we onze (pijnlijke) lessen om die ervaringen op te doen. Dat vinden wij niet zo leuk gezien de emoties die er bij komen, het maakt de ziel alleen geen bal uit. Die wil alleen maar ervaren.

Als je kunt leren zien welke ervaringen je wat vertellen, dan kun je die ombuigen naar kracht. Het gaat om gewaarwording, Dit maakt dat je bewust gaat waarnemen. Want hoe klote het ook is, je krijgt er dubbel zoveel vreugde, energie en kracht voor terug!!

Oorzaak en gevolg

Een van de universele wetten is die van oorzaak en gevolg. Nu is het zo dat als een verhaal van dit leven, een vorig leven of die van een van je voorouders niet gezien, gehoord of doorvoeld is dat in de energie deze gebeurtenis altijd een keer terug komt (lees: een les/ervaring). Ik zie het als een puzzel die opgelost wil worden en iedere keer krijg ik een puzzelstukje en krijg ik meer en meer overzicht van het hele plaatje. We hoeven natuurlijk niet ALLES op te lossen van onze voorouders want die hebben ook nog een eigen verantwoordelijkheid. Het hangt er vanaf welke lessen jouw ziel heeft gekozen om te willen ervaren.

Leven

We gaan bij dit huidige leven blijven want dat is al in-gewikkeld genoeg. Het leven is bedoelt om te STROMEN.

Door allemaal overtuigingen en beperkingen die je in je leven hebt aangenomen en (nare) ervaringen (die je ziel heeft gekozen om doorvoeld te worden) zullen de revue passeren om iedere keer weer een deel af te leggen wat niet bij je hoort en wat je niet meer dient.

En tja… daar is het woord loslaten weer. Ieder keer maar weer. Maar HOE dan???

Rivieren

Het fysieke lichaam heeft allemaal energiebanen (rivieren)in en buiten zich en door allerlei ervaringen (trauma’s), denkbeelden, overtuigingen die we aangenomen hebben, ontstaan er blokkades (dammen) in deze energiebanen (rivieren).
Dit om te gaan ervaren wie we NIET zijn. Om vervolgens als de jaren verstrijken te gaan ont-dekken wie we WEL zijn.

Even simpel: energiebanen zijn rivieren in je lichaam en de blokkades zijn de dammen die daar in liggen en dus het stromen belemmeren.

Wat ook de bedoeling van deze menselijke ervaring is om deze energiebanen (rivieren) weer te laten stromen en dus de blokkades (dammen) op te ruimen. Nu kun je je voorstellen dat als je dat tot nu toe nog niet hebt gedaan (dat hebben we ook niet geleerd) dan hebben we nogal wat te doen.

Oplossing

Maar niet getreurt…. Gelukkig hebben we iets heel eenvoudigs meegekregen “Onze handen en vingers”!

Het mooie is dat als je je dit bewust bent en je nu al begint met opruimen (de stenen van de dam 1 voor 1 eruit halen) door bijvoorbeeld iedere dag je vingers vast te houden, zorg je er voor dat je zelf de verantwoordelijkheid weer in handen gaat nemen en je al gaat opruimen voordat het leven tegen je gaat schreeuwen zoals bv baan verliezen, ziek gaat worden, scheiden of een ongeluk krijgen enz.
Door al vast te gaan opruimen ga je keuzes maken VOOR jezelf i.p.v. dat je geleefd wordt.

Vraag

Ken jij ook de vraag ” wat komen we hier doen”? en ” wat is mijn pad”?

De eerste stap is dat je het allemaal anders wil. Maar “hoe” dan is vaak dan de volgende vraag. (en mijn grootste levensvraag geweest tot nu toe)

Ik help je je eigen weg weer te vinden. Door de blokkades (dammen) op te ruimen, leer je jezelf weer kennen (wie je werkelijk bent), kom je in je eigen kracht te staan en kun je de rode draad van je leven weer oppakken en doen waarvoor je hier gekomen bent.

Je leert:

Tekens van het leven lezen (waarnemen)
Bewust worden
Hoe je jezelf kunt ondersteunen
Wat zijn de verhalen achter een blokkade/trauma
Blokkades opruimen
Wat is het verhaal van je voorouders
Wat is de plek in je gezin (1 op 1)
Hoe je je emoties kunt ombuigen
en vooral ….
JEZELF LEREN KENNEN

We kunnen op verschillende manieren hier mee aan de gang. Ik ondersteun je graag in dit proces.

Soms zijn de stenen in de rivier te groot om in 1x op te ruimen.
Dan heeft het tijd nodig.

Wees lief voor je zelf en heb geduld.

Laat je verrassen door je eigen kracht!