Jiro Murai

Begin 1900 was Meester Jiro Murai de 2e zoon van een artsen familie. In Japan is het de gewoonte dat de 1e zoon zijn vader opvolgt en de rest mag een eigen leven leiden. Jiro was altijd erg geïnteresseerd in filosofie maar hield er daarnaast een niet zo’n heel gezonde levenwijze op na.

Dit heeft tot gevolg gehad dat zijn ernstig ziek werd en zelfs na alles te onderzoeken bleek hij ongeneeslijk ziek te zijn. Hij heeft zijn familie gevraagd hem naar hun familie hut te brengen en hem dan na 7 dagen weer op te halen. Het zou dan levend of dood zijn.

In deze zeven dagen heeft hij gevast, de mudra’s toegepast. Zijn ervaring was dat hij het in die 7 dagen ijskoud heeft gehad en op de 8e dag het gevoel te hebben in een oven te worden gegooid. Daarna constateerde dat hij helemaal genezen was.

Hij dankte de schepper op zijn knieën voor deze ervaring en heeft beloofd de rest van zijn leven te gaan onderzoeken hoe het kwam dat hij is genezen.

Onderzoek

Vele dorpen ging hij af om mensen te onderzoeken en stuurde dan een boodschapper naar het volgende dorp met de vraag of iedereen die bv iets met zijn oren had, naar hem toe wilde komen. En zo heeft hij jaren onderzoek gedaan.

Op een gegeven moment was de keizer erg ziek en kon men hem niet echt helpen. Een van de bewakers die van Jiro had gehoord, opperde hem eens te laten komen. En je raad het al. De keizer was genezen. Nu is het in Japan zo dat de keizerlijke bibliotheek niet toegankelijk is voor het publiek. Toen de keizer vroeg wat Jiro graag zou willen voor zijn dienst, zei Jiro: “ik zou graag met al mijn aantekeningen de bibliotheek eens willen raadplegen. Dit verzoek werd gehonoreerd en Jiro ging met al zijn bevindingen naar de bibliothecaris en vroeg aan hem of hij hem kon helpen. De bibliothecaris was zo onder de indruk dat het leek alsof Jiro al in de boeken had gekeken die alleen daar waren, wat dus niet mogelijk was. Hierdoor kwamen ze erachter dat Jin Shin Jyutsu net zo oud is als de mensheid. En kon Jiro zijn kennis vergroten en dit doorgeven aan ons.

Mary Burmeister

Toen Mary Burmeister in de jaren 60 op zijn pad verscheen, heeft hij aan haar gevraagd of ze een kado mee naar Amerika wilde nemen. Mary dacht een vaas of zoiets en zei ja. Wat zij niet had kunnen bedenken dat de reis die zij maakte een dusdanige wending zou nemen waar wij tot op vandaag van mogen genieten en ervaren.

Zij heeft samen met haar vader alles uitgediept en de beelden en vertaling van de Kojiki (Kronieken van oude zaken) van Japan omgezet naar onze westerse wereld. In 17 jaar heeft zij vijf boekjes geschreven. Twee tekstboeken en drie zelfhulp boekjes. Het bijzondere hieraan is dat alles wat op bv. blz. 18 staat een verbinding met elkaar heeft.

Kunst

Jin Shin Jyutsu is een methode waarbij gevraagd wordt om jou persoonlijke “Kunst”. Dit betekend dat (diepe) inzichten vragen om jou creatieve benadering. Iedereen is anders en bekijkt het vanuit een ander gezichtspunt. En zoals Mary altijd zegt: “Er zijn geen regels en geen voorschriften”.

Zeer dankbaar ben ik dat zij deze Kunst naar het westen heeft gebracht zodat wij onze verantwoordelijkheid weer in eigen handen kunnen nemen.

Dat wat was, is en zal zijn