De Hand

Je hoeft niets te weten over hoe alles werkt of wat de kwaliteiten zijn van de energiesloten en/of de vingers. De eenvoudigste manier om met Jin Shin Jyutsu te beginnen is om zachtjes en liefdevol met de ene hand de andere vingers om de beurt vast te houden.

In de hand kun je alles terugvinden. Laat je vooral leiden door je intuïtie. Als dat betekent dat je iedere keer alleen maar je linker wijsvinger vast wilt houden dan is dat helemaal ok. Toen ik zwanger was van mijn 2e kindje kon ik alleen maar de linker wijsvinger vasthouden. Als ik dan de rechter vastpakte of een andere vinger “voelde” dat niet ok. Dus ik heb er maar aan toe gegeven. En nu weet ik ook waarom :).

Laat je ook niet leiden door iets te moeten doen omdat het ergens zo staat. Neem bijvoorbeeld hoofdpijn. Mijn hoofdpijn is niet de jouwe. Ik zou mijn duimen vasthouden en jij liever je middelvinger en weer een ander zijn wijsvinger, ringvinger of pink. Er zijn GEEN regels en/of VOORSCHRIFTEN.

Wat je ook kunt doen is dat je een bepaalde tijd, een week of een maand, een vinger vasthoud en kijken wat dit met je doet. Daarna kies je een andere vinger en kijk je wat dat  na zo’n zelfde periode voor verschil geeft. Zo bouw je je eigen ervaring op en weet jij precies wat je moet doen als je lichaam jou een signaal geeft.

Eigen ervaring

Mary Burmeister zei altijd:

“Als je je 1-nen (binnenkant knie) een jaar lang iedere dag een uur per dag (mag uit meerdere momenten bestaan) vasthoud, komt alles goed”.

Zo dacht ik in Juni 2009, laat ik dat eens gaan uitproberen. Alleen ben ik een (luie) leeuw en vind ik kruislings de 1-nen vasthouden gewoon lastig. In deze periode heb ik ook 2 kinderen en doe ik veel op school en heb (lees: maak) niet zoveel tijd om zo te gaan zitten om dat te doen.

Echter houd ik ook van oplossingen bedenken dus… de hoge 1-nen, binnenkant dijbenen…. nah… ook lastig. Nog een optie… De 1-nen zitten ook in de duimen dus ben ik die gaan vasthouden. Dit kon ik tenslotte te pas en te onpas doen. Ook als ik naar school liep met mijn handen in mijn zakken, kon ik mijn duimen als een vuist (wel zachtjes en liefdevol :)) vasthouden.
Zo gezegd zo gedaan en na 1 jaar was ik zo verliefd op mijn duimen vasthouden dat het uiteindelijk anderhalf jaar is geworden. Wauw!!! wat een bijzondere tijd was dat. Er is zo ontzettend veel gebeurd. En ja… leuke en minder leuke dingen, en ontzettend goed voor mijzelf!

Laten jullie ook jullie ervaringen achter?? En als jullie vragen hebben mag je altijd mailen of appen.

De hand met ALLE antwoorden

De kracht zit in de Eenvoud