Andere kijk

Met Jin Shin Jyutsu kun je vanuit vele invalshoeken kijken naar alle aspecten van het leven. Ik werk met name vanuit de dieptes omdat ik deze fascinerend vindt. Deze dieptes zijn met alles verbonden. Je zou kunnen zeggen dat je hier alles onder kunt stoppen om zo de verbindingen te vinden en ontdekken. En dit blijkt steeds weer tot een nieuw inzicht komen.

We hebben eerst allemaal ervaringen gekozen om te ervaren wie we NIET zijn. Door je bewust te worden en balans te vinden in je leven zul je dus eerst alle overtuigingen en beperkingen moeten loslaten van wie je NIET ben om zo te Her-Inneren wie je WEL bent.

Jezelf leren kennen…. daar zijn we meestal niet mee opgevoed. Door alle ervaringen zijn we vaak ver van ons zelf afgeraakt. Je voelt je niet thuis in de maatschappij, je past je aan maar eigenlijk wil je het anders. Je voelt je niet begrepen, niet geliefd om wie je bent en wat je doet.

Maar hoe doe je dat dan? Jezelf leren kennen en lief zijn voor jezelf?.

Net als de seizoenen

Het gaat vooral over loslaten (ES11) en bewustwording. Het is net als met het seizoen de Herfst. De boom verliest alle blaadjes, laat alles los om dan in de rust te gaan (winter) en dan vanuit die rust weer in de creativiteit en activiteit (Lente) te komen voor een nieuw seizoen vol inspirerende ideeën (zomer).

Dit telt ook voor ons. Loslaten wat niet meer bij je past om ruimte te maken voor nieuw. Een nieuwe weg vol met mogelijkheden.

Ziekte en pijn

Vanuit mijn zienswijze en ervaring vertelt ziekte en pijn je iets. Door ernaar te kijken wat die pijn of ziekte je vertelt, kun je verbindingen leggen waar de kern van deze pijn en ziekte zit.

Ook openingen creëren voor een nieuwe zienswijze en voor een nieuwe, andere (mooiere) versie van jouzelf.

Door naar verschillende aspecten/ervaringen in je leven te kijken en hier de verbindingen zoeken, zodat je kunt zien wat het voor jou betekent en welke beperkende overtuiging(en) / emotie hier aan ten grondslag ligt.

Meestal hebben we al vele tekens/ervaringen van het leven gekregen om een andere richting te kiezen maar hebben we die niet (kunnen) zien of nemen.

Tot er een keer het deksel van de pot afknalt. Lees: baan kwijt, een ongeluk, scheiding, verlies van een dierbare of wat dan ook.

Op het moment dat het gebeurd is het absoluut niet leuk cq. vreselijk!

En toch… hoe vaak hebben we toch geconstateerd dat die ene ellendige ervaring heel veel moois heeft gebracht…. achteraf gezien dan he?

De vraag hierin is dan ook of je de moed hebt om te kijken naar deze pijn, ziekte en/of ervaring. Want dat is niet makkelijk en ook niet leuk.

Durf je een nieuwe weg te kiezen?

Met het leven meegaan/ Go with the flow. Dat is wat het leven inhoud. Laat jij je leven beïnvloeden door angst, controle en je denken? of leef je vanuit liefde, harmonie en gevoel?

En wat zou je het liefste doen als je niet kijkt naar geld, opleiding en je huidige situatie? Zou je het aandurven om een andere weg te kiezen?

JIJ bent diegene die kiest. JIJ bent diegene die het stuur in handen heeft. Ja het niet is “even” je oude manier afleggen en het nieuwe aantrekken (energieslot 5). Loslaten is vaak moeilijk, want je weet wat je hebt. Ondertussen weet ik uit ervaring dat er zoveel mooiers voor terug komt.

FF… (niet dus)

Al een flink aantal jaren ben ik intensief bezig met de ontdekking van mijn “ZIJN”. Nog iedere dag krijg ik de uitnodiging om een nog mooiere versie van mijzelf te mogen ontdekken.
Heren jij het ook dat als je artikelen leest over verlichting, “gewoon emoties loslaten”, “oude beperkende overtuigingen ombuigen in kracht” enz. alsof je het allemaal maar zo even doet?

Ik weet niet hoe het met jou is… maar ik vind het allemaal niet zó makkelijk. En als je je verdrietig voelt, zorgen maakt of boos voelt kun je niet tegen je kinderen zeggen, “mama gaat even een paar weken naar Tibet op een berg zitten hoor”. Nee gewoon zo laat mogelijk naar school met zonnebril op en proberen zo min mogelijk mensen te spreken. Dus tussen het huishouden door, taxi spelen, kinderen opvoeden, werk buitenshuis, is het de bedoeling dat je “gewoon” even je oude zooi transformeert naar een liefdevolle vrouw/man. Makkie toch?

Ondertussen ben ik ervaringsdeskundige met nog vele leermomenten. Doordat ik al vele jaren Jin Shin Jyutsu toepas, lukt het me nu om lichamelijk gezond te blijven en makkelijker door de processen heen te gaan.

We hebben allemaal in ons leven ervaringen opgedaan die zorgen dat er blokkades zijn op zowel lichamelijk als emotioneel gebied. Het is de bewustwording dat jij zelf diegene bent die het kan veranderen. Hoe? Daar kan ik je bij ondersteunen.

Ga  je  mee  op  reis naar je  mooie  ZELF?

Dus wees je eigen getuigenis en laat je verrassen door je eigen kracht